Harmonia Koti ® SISUSTUSKOULU HARMONIA

 

Suosittu Sisustuskoulu

kaikille sisustamisesta kiinnostuneille!

***

Yksilöllisempi tapa opiskella

Käytännönläheisempää opetusta

Eniten henkilökohtaista ohjausta

Sisustustoimiston tilat & materiaalit käytössä

Valmiudet ammattitutkinnon suorittamiselle

 


Kuvassa Sonja Hukkanen (vas.) ohjaa Sisustuskoulu Harmonian opiskelijoita
Jaana Lahdenperää, Tuula Holecekiä ja Heljä Vähämaata. KUVA: Sami Kero, HS


Heisingin Sanomat 20.11.2016:

Helsingin Sanomat vieraili Sisustuskoulu Harmoniassa:

"Tällainen on Harmonia Sisustukoulussa opiskelleen koti"

Lue artikkeli tästä: " HS Vierailulla Sisustuskoulu Harmoniassa"

HS vieraili Sisustuskoulu Harmoniassa opiskelleiden sipoolaisen Marika Hisingerin ja espoolaisen Jonna Rönnbergin luona. Jonnan koti (kuvassa) ja Marika esittelee oman kotinsa videoesittelynä Helsingin Sanomissa.


Haku 2018 kevään koulutukseen on alkanut!

Kevät 2018 (Lusi 16): 27.1.2018 - 29.09.2018: PAIKKOJA: 4/14Sisustuskoulu Harmonia

Yksilöllisempi ja luovempi tapa opiskella

"Ajatus Harmonia Sisustuskoulusta on syntynyt pitkän kokemukseni pohjalta sisustusalan kouluttajana eri oppilaitoksissa sekä kouluttamieni sisustusalan opiskelijoiden toiveista. Haluan tarjota mahdollisimman yksilöllisen ja jokaisen opiskelijan henkilökohtaisia tavoitteita vastaavan tavan opiskella sisustussuunnittelua", kertoo Harmonia Sisustuskoulun perustaja ja johtava pääopettaja, sisustusarkkitehti, SI Sonja Hukkanen (os. Ikonen).

Harmonia Sisustuskoulun opetuksen lähtökohtana on tarjota muusta koulutustarjonnasta erottuva, yksilöllisempi ja luovempi tapa opiskella: Harmonia Sisustuskoulussa voit opiskella pienessä ryhmässä ja alalla työskentelevän ja kokeneen sisustusarkkitehdin henkilökohtaisessa ohjauksessa. Pääkoulutuspaikkana toimivat sisustussuunnittelutoimiston yksityiset tilat, jotka tarjoavat ihanteellisen toimintaympäristön opiskelulle.


Pienryhmässä saat henkilökohtaisempaa opetusta

- pienryhmään otetaan vain max 14 opiskelijaa

"Tänä päivänä opiskelijat kaipaavat yhä enemmän henkilökohtaisempaa opetusta ja haluavat oppia itse tekemällä ja osallistumalla. Harmonia Sisustuskoulu tarjoaa mielenkiintoisen vaihtoehdon perinteiselle luentopainotteiselle luokkaopiskelulle. Luovan sisustussuunnittelun kurssilla intensiivinen opiskelu pienryhmässä ja vuorovaikutus muiden samanhenkisten ihmisten kesken on muodostunut hyvin tärkeäksi osaksi opiskelua", sisustusarkkitehti Sonja Hukkanen kertoo.

Pienessä ryhmässä opiskelijat tutustuvat nopeasti toisiinsa & tutussa ryhmässä on rento ja mukavaa olla. Pienessä ryhmässä opiskelu on myös yksilöllisempää ja tehokkaampaa, sillä pienryhmässä opettajalla riittää aikaa ja huomiota jokaiselle.

Opetus on hyvin käytännönläheistä - opit itse tekemällä

- opiskelu on hauskaa yhdessä oppimista & oivaltamista

Harmonia Designin kehittämä, pienryhmäkeskeinen opetustapa on muodostunut yksiöllisyytensä ja käytännönläheisyytensä ansiosta hyvin suosituksi. Harmonia WORKSHOP -sisustustyöpajat sisältävät monipuolisia käytännön harjoituksia, jotka kehittävät luovaa ajattelua, värisilmää, 3-ulotteista hahmottamiskykyä, visuaalisuutta sekä harjaannuttavat oman luovuuden ja voimavarojen käyttöönottamista.

Pienryhmässä harjoitusten tekeminen on tehokasta ja harjoitusten läpikäynti sujuvaa. Suurin osa sisustusharjoituksista tehdään suunnittelutoimistolla, jolloin opiskelijoilla on erinomainen mahdollisuus hyödyntää harjoituksien tekemisessä suunnittelutoimiston kattava & ajan tasalla oleva sisustusmateriaalivalikoima.

Sisustustoimiston tilat & materiaalit ovat käytössäsi

- Aito toimintaympäristö tarjoaa ihanteelliset puitteet opiskelulle

Harmonia Sisustuskoulu toimii Sisustustoimisto Harmonia Design Oy:n viihtyisissä yksityistiloissa Helsingin Käpylässä. Suunnittelutoimiston tilat (90m2) ovat kokonaan kurssilaisten käytössä kurssin aikana.

Myös suunnittelutoimiston kaikki materiaalit mm. pinta- ja lattiamateriaalimallit, parketti- ja laminaattimallisto, korkki- ja vinyylilattiamallisto, lukuisat tapettikirjat, verho- ja verhoilukangasmallisto, laattamallistot, erikoispintamallistot sekä laaja sisustusalan kirjasto ja koko materiaalistudio ovat vapaasti opiskelijoiden käytettävissä koko opiskelun ajan.

Lähiopetus pienryhmissä tapahtuu viihtyisässä opetustilassa, jossa on laadukas luentolaitteisto ja runsaasti työskentelytilaa workshop-harjoitusten tekemiseen. Sisustuskoululaisten käytössä ovat myös täysin varusteltu avokeittiö + viihtyisä ruokailutila sekä oma wc. Sisustuskoululla on tarjolla kahvia ja teetä sekä pikkuleipiä ja pientä suolaista kaikkina lähiopetuspäivinä. Yhteisistä kahvi- ja lounastauoista on muodostunut tärkeä osa koulutusta - silloin opiskelijoilla on mahdollisuus keskustella yhdessä päivän aiheista.

Harmonia Sisustuskoulu sijaitsee idyllisellä Olympiakylän alueella, Puu-Käpylän kupeessa. Liikenneyhteydet ovat loistavat, lähin bussipysäkki on toimiston edessä. Myös omalla autolla on helppo tulla, kaikilla lähikaduilla on runsaasti vapaita parkkipaikkoja - kaikki ilmaisia. Sisustuskoulun sisäänkäynti on heti katutasossa.

Kurssilla teet oikean sisustussuunnitelman asiakkaalle

- Asiakastyö tehdään valvotusti sisustusarkkitehdin ohjauksessa

Harmonia Sisustuskoulu on ainoa sisustuskoulu, jossa opiskelijat harjoittelevat opiskelunsa osana oikean sisustussuunnittelutyön tekemistä myös oikealle asiakkaalle. Voit valita oma sisustussuunnittelukohteesi vapaasti tai halutessasi voit tehdä sisustussuunnitelman myös omaan kotiisi. Sisustussuunnitelman laatiminen tapahtuu kurssin ammattitaitoisen pääopettajan, Sisustusarkkitehti Sonja Hukkasen henkilökohtaisessa ohjauksessa.

Sisustuskoulussa keskitymme sisustussuunnitteluun aihealueisiin yksi kerrallaan. Jokainen opiskelija työstää projektityötään eli omaa asiakaskohdettaan (tai oman kotinsa sisustussuunnitelmaa) koko sisustuskurssin ajan, vaiheittain - sitä mukaan kun Sisustuskoulu etenee. Koko Luovan Sisustussuunnittelun kurssin sisältö on laadittu tukemaan sisustussuunnittelutyötä.

Sisustustyöpajoissa (Harmonia Workshop) teemme käytännönharjoituksia workshop-työpajoissa, jotka kehittävät visuaalisuutta ja luovuutta. Käytännön harjoittelu antaa tärkeää kokemusta sekä varmuutta suunnittelutyöhön.

Opiskelet suositun sisustusalan kouluttajan johdolla

- Harmonia Sisustuskoulun pääopettajana toimii kokenut sisustusarkkitehti

Harmonia Sisustuskoulun pääopettajana toimii Sisustusarkkitehti, SI Sonja Hukkanen, joka on suorittanut sisustusarkkitehdin ammattitutkinnon (2004). Sonja Hukkanen on Suomen valtakunnallisen sisustussuunnittelijoiden yhdistyksen SI ry:n rekisteröitynyt jäsen. Sonja Hukkanen työskentelee opetustyönsä ohessa päätoimisena sisustusarkkitehtinä erilaisissa sisustusprojekteissa sekä toimii virallisten (= opetushallituksen vahvistama) Sisustusalan Ammattitutkintojen arvioitsijana.

Sisustusarkkitehti Sonja Hukkanen on kokenut & hyvin suosittu sisustusalan kouluttaja, joka on toiminut vierailevana kouluttajana useissa sisustusalan oppilaitoksissa ympäri Suomen ja kouluttanut pitkään myös sisustusalan ammattilaisia suunnittelijoita ja arkkitehteja. Sonja Hukkasella on jo 10 vuoden kokemus tunnettuna sisustusalan kouluttajana - tunnusmerkkeinään laaja ammattitaito sekä positiivinen & innostava asenne, joka tempaa opiskelijat mukaansa.

Myös Harmonia Sisustuskoulun kaikki vierailevat kouluttajat työskentelevät päätoimisesti sisustusalalla - näin kouluttajien ammattitaito on aitoa ja tiedot aina ajan tasalla.

Koulutuksen sisältö sisustusalan monipuolisin & laajin

- Opiskelet sisustusarkkitehdin henkilökohtaisessa ohjauksessa

Opiskelu Harmonia Sisustuskoulussa muodostuu toisiaan täydentävistä ja tasapainottavista opinnoista: pienryhmässä järjestettävästä lähiopetuksesta, käytännön harjoittelua sisältävistä sisustustyöpajoista (Harmonia workshop), opiskelua tukevista täsmäkoulutuksista sisustamisen eri osa-alueilla, yritysvierailusta sekä sisustusarkkitehdin henkilökohtaisesta ohjauksesta.

.

Yksilöllistä lähiopetusta pienryhmässä - laajuus 190 tuntia + harjoitukset

Harmonia Sisustuskoulussa opetus on hyvin yksilöllistä, sillä lähiopetus tapahtuu aina pienryhmässä - lähiopetustunteja on yhteensä 196 tuntia. Harmonia Sisustuskoulun koulutussisältö on koulutustarjonnan monipuolisin, sillä Luovan Sisustussuunnittelun kurssi sisältää 45 aihepiiriä, joiden aikana käymme läpi kaikki sisustussuunnittelun eri osa-alueet intensiivisinä kokonaisuuksina.

Punaisena lankana Luovalla Sisustussuunnittelun kurssilla toimii kurssilla työstettävä projektityö, joka on yksityiskohtainen sisustussuunnitelma oikeaan asiakaskohteeseen. Projektityöstä tehdään kurssin päätteeksi myös henkilökohtainen portfolio, jossa kurssilla tehty sisustussuunnitelma esitellään.

.

Harmonia WORKSHOP - sisustustyöpajat (6 x)

Vuorovaikutteinen sisustustyöpaja sisustusarkkitehdin ohjauksessa; Sisustustyöpajat kehittivät luovuutta & visuaalisuutta ja käytännön harjoittelu antaa varmuutta suunnittelutyöhön.

Sisustustyöpajoissa luonnostemme, piirrämme, teemme erilaisia sisustus- ja suunnitteluharjoituksia ja harjoittelemme sisustussuunnitelman tekemistä käytännössä. Opit valitsemaan toisiinsa sopivia materiaalikokonaisuuksia ja tekemään toimivia väri- ja materiaaliyhdistelmiä. Pääset myös harjoittelemaan erilaisten sisustusratkaisujen esittämistä.

Workshop-harjoittelu tapahtuu sisustustoimiston tiloissa - aito toimintaympäristö muodostaa ihantelliset puitteet opiskelulle, sillä suunnittelutoimiston materiaalikirjasto ja kaikki harjoitusten tekemisessä tarvittavat materiaalit ovat helposti saatavilla ja vapaasti opiskelijiden käytettävissä.

.

Projektityö - sisustussuunnitelman tekeminen asiakaskohteeseen

Harmonia Sisustuskoulussa pääpaino on sisustussuunnitelman tekemisessä: jokainen opiskelija tekee osana kurssia henkilökohtaisena projektityönään yksityiskohtaisen sisustussuunnitelman oikealle asiakkaalle - ammattitaitoisen pääopettajan, Sisustusarkkitehti Sonja Hukkasen henkilökohtaisessa ohjauksessa. Sisustussuunnittelutyön kohteen ja laajuuden voit valita vapaasti ja halutessasi voit tehdä projektityönä myös sisustussuunnitelman omaan kotiisi. Projektitöitä työstetään koko kurssin ajan, sitä mukaan kun Sisustuskoulu etenee - saat kaikissa työvaiheissa myös yksilöllistä ohjausta. Projektityön laajuus vaihtelee asiakaskohteen laajuuden mukaan. Projektityön tekemiseen on varattava aikaa keskimäärin noin 80-120 tuntia.

.

Etätehtävät (12 x)

Etätehtäviä on yhteensä 12 kpl - jokainen tehtävä sisältää suunnitteluharjoituksen yhdeltä sisustussuunnittelun osa-alueilta. Etätehtävät tukevat kurssilla tehtävää henkilökohtaista projektityötä, joka on oikea sisustussuunnittelutyö todelliseen asiakaskohteeseen (tai vaihtoehtoisesti omaan kotiin). Kurssin päätteeksi projektikohteeseen liittyvistä etätehtävistä kootaan esittelyvalmis työnäytekansio (portfolio), jossa kurssilla tekemäsi yksityiskohtainen sisustussuunnitelma esitetään.

.

Täsmäkoulutukset sisustusalan yrityksissä (10 x)

Yksilölliset ja laadukkaat täsmäkoulutukset sisustusalan eri yrityksissä ovat räätälöity täydentämään Harmonia Sisustuskoulun muuta sisältöä. Kaikki täsmäkoulutuksista vastaavat kouluttajat ovat erittäin ammattitaitoisia oman alansa asiantuntijoita. Täsmäkoulutukset laajentavat sisustusalan eri osa-alueiden tuntemusta ja samalla tutustut sisustusalan tärkeimpiin ja luotettavimpiin yhteistyökumppaneihin, joista sinulle on apua sisustussuunnittelutyössä.

.

Räätälöidyt yritysvierailut (6 x)

Yritysvierailut syventävät trenditietoutta ja antavat uusia ideoita. Vierailut tukevat myös kurssin aikana tehtävää projektityötä - saat hyödyllistä lisätietoa sisustussuunnitelman tekemiseen. Päivien aiheena mm. keittiö- ja kiintokalustesuunnittelu, kylpyhuonesuunnittelu, tutustuminen antiikkihuonekaluihin, design-klassikoihin sekä Eero Aarnion tuotantoon.

.

Henkilökohtaiset konsultaatiot sisustusarkkitehdin kanssa (2 x) - opiskelijan yksityisohjausta

Jokainen opiskelija saa henkilökohtaista ohjausta etätehtävien ja projektityön tekemisessä koko kurssin ajan. Tämän lisäksi jokaisella opiskelijalla on kaksi henkilökohtaista konsultaatiota (3 h keskustelua) sisustusarkkitehti Sonja Hukkasen kanssa, jolloin opiskelija saa yksilöllistä ohjausta henkilökohtaisen projektityön tekemisessä. Opettaja käy yksityiskohtaisesti läpi projektityösi kaikki osa-alueet yhdessä opiskelijan kanssa sekä auttaa opiskelijaa ammattimaisen työnäytekansion suunnittelussa. Henkilökohtaiset tapaamiset tukevat opiskelua sekä kurssin aikana tehtävää projektityötä asiakaskohteeseen.

.

Ammattimaisen työnäytekansion tekeminen

Kurssin päätteeksi henkilökohtaisesta projektikohteesta kootaan esittelyvalmis työnäytekansio (portfolio), jossa asiakaskohteeseen (tai omaan kotiin) tehty sisustussuunnitelma esitetään ammattimaisesti. Työnäytekansio sisältää projektikohteestasi tehdyn yksityiskohtaisen sisustussuunnitelman, pohja- ja projektiokuvat, kaikki tarvittavat väri- ja materiaalisuunnitelmat, tekstiili- ja kalustesuunnitelmat sekä keittiö-, kph- ja valaistussuunnitelmat. Jokainen opiskelija saa henkilökohtaista ohjausta myös työnäytekansion suunnittelussa ja toteutuksessa. Henkilökohtaisen portfolion laatimiseen suositeltava aika n 20 h.

.

Piirustuskoulu- Piirtämisen & visuaalisen esittämisen workshop (2 x)

Ensimmäinen päivä on vuorovaikutteista oppimista sisustusarkkitehti TMa Eeva-Liisa Kauppilan ohjauksessa; opit miten omia sisustusideoita voi luonnostella, miten tilan sisustussuunnitelma voidaan esittää helposti ja nopeasti. Piirustuskoulun toisena päivänä harjoittelemme teknisen piirtämisen eri vaiheita ja tilan piirtämistä eri mittakaavoilla sisustusarkkitehti Sonja Hukkasen opastuksella. Päivien aikana piirustusmerkinnät ja erilaiset visuaaliset esittämistavat tulevat tutuiksi. Pääset myös harjoittelemaan tilan piirtämistä paikan päällä (perspektiivipiirustus). Molemmat päivät sisältää ohjattua piirustusta opettajan johdolla.

.

Värihuone - Värien kiehtova maailma (3 x)

Sisustusarkkitehti Sonja Hukkasen suuri intohimo ovat värit - värihuoneissa opit navigoimaan turvallisesti värien maailmassa ja välttämään värien valintaan liittyvät karikot - tunnustetun värienkäytön mestarin johdolla. Kun tunnet tilaan ja väreihin liittyvät perusasiat, onnistut myös kodin värien valinnassa. Sonja Hukkasen ammattitaitoisessa ohjauksessa opit miten kaikki sisustuksen värisävyt sovitetaan toisiinsa niin, että asunnon värimaailmasta muodostuu kaunis ja harmoninen kokonaisuus.

.

Valohuone - Kodin valaistussuunnittelu

Päivä on vuorovaikutteinen valaistukseen keskittyvä koulutus valaistus-suunnittelijan ohjauksessa; päivän aikana keskitytään valonlähteiden ja valaistuksen perusteisiin sekä asunnon kokonaisvaltaisen valaistussuunnitelman laatimiseen. Opit miten valolla voidaan vaikuttaa sisustukseen, mitä valaistuksen suunnittelussa tulee ottaa huomioon ja miten toimiva valaistus syntyy.

.

Luova Taidepaja - Luovan ilmaisun ja muotoilun workshop

Luovassa työpajassa tutustumme kansainvälisesti tunnetun taiteilijan työhön ja työpajaan. Pääsemme itse kokeilemaan taiteen tekemistä, kehittämään luovaa ilmaisuamme ja opimme hyödyntämään omaa luovuuttamme käytännössä.

Luova taidetyöpaja järjestetään keramiikkataiteilija-kuvanveistäjä Johanna Rytkölän henkilökohtaisessa ohjauksessa taiteilijan omassa ateljeessa. Päivän aikana tutustumme Picasson keramiikan kautta saven työstämisen eri tapoihin. Päivän aikana valmistat itse kauniin keramiikkateoksen!

.

Miksi sinun kannattaa opiskella Harmonia Sisustuskoulussa?

 • Luovan Sisustussuunnittelun kurssisisältö on sitä mitä se lupaa:

 • opiskelu pienryhmässä on yksilöllistä

 • opiskelet kokeneen ja pätevän sisustusarkkitehdin johdolla

 • saat kurssin kaikissa aihealueissa henkilökohtaista ohjausta

 • kurssin sisältö on laajin ja monipuolisin

 • koulutus on käytännönläheistä harjoittelua aidossa ympäristössä

 • Harmonia Workshop-sisustuspajat kehittävät ja tukevat luovuutta

 • täsmäkoulutuksissa sisustusalan yrityksissä saat ajankohtaista lisätietoa

 • Kurssilla teet sisustussuunnitelman todelliselle asiakkaille - valvotusti

 • Kurssilla teet ammattimaisen portfolion - sisustusarkkitehdin ohjauksessa

 • Opiskelu Sisustuskoulussa avaa mahdollisuudet työllistyä sisustusalalle

 • Harmonia Sisustuskoulusta saat valmiudet ammattitutkinnon suorittamiselle

.

Suomen suosituimmassa Sisustuskoulussa viihdyt varmasti

- Opiskelijat suosittelevat kurssia lämpimästi

Harmonia Sisustuskoulun Luovan sisustussuunnittelun kurssit ovat vuosi vuodelta täyttyneet yhä nopeammin ja kurssille osallistujia tulee ympäri Suomen. Luovan Sisustussuunnittelun kurssin käyneet ovat erittäin tyytyväisiä kurssiin ja suosittelevat Harmonia Sisustuskoulua lämpimästi kaikille sisustusopinnoista kiinnostuneille.

"Opiskelijoiden kommentit Luovan Sisustussuunnittelun kurssista lämmittävät kovasti mieltäni ", kertoo Sisustuskoulun pääopettaja, Sonja Hukkanen. "Oma motivaationi toimia kouluttajana kumpuaa opiskelijoilta saamastani palautteesta - olen hyvin kiitollinen siitä, että pystyn täyttämään opiskelijoiden toiveet ja odotukset. Saan opiskelijoilta voimaa omaan työhöni sekä koen oppivani myös itse paljon. Pyrin kehittämään kurssia jatkuvasti, jotta se vastaisi opiskelijoiden toiveita myös tulevaisuudessa", Sonja Hukkanen kertoo.

Kiitos vielä myös kaikille opiskelijoille, jotka ovat antaneet luvan julkaista kurssista antamansa henkiökohtaisen palautteen koko nimellään (etu- ja sukunimi mainittu) - näin annetut palautteet ovat täysin luotettavia.

.

Alla Luovan Sisustussuunnittelun kurssin käyneiden kommentteja:

.

"Luovan Sisustussuunnittelun kurssi ylitti kaikki odotukseni. Innostavana ja kannustavana opettajana Sonja rohkaisi meitä taitavasti oman luovuuden lähteille. Saimme myös itse tehdä taidetekstiilin ja keramiikkatyön ammattilaistaiteilijoiden ohjauksessa. Ryhmätyöt ja etätehtävät antoivat paljon käytännön työkaluja itse sisustussuunnitteluun. Sonja veti kurssin varmoilla, mutta herkillä siveltimenvedoilla aikaa ja itseään säästämättä. Hänen sydämensä sykkii väreille ja väreistä!"

Päivi Lehmus, LuSi 2011

.

"Opiskelu Luovan Sisustussuunnittelun kurssilla oli hyvin monimuotoista, yritysvierailut ja eri opettajien ohjauksessa tehtävät työt kehittivät meitä. Tehtävät muodostivat selkeän kokonaisuuden ja henkilökohtaista ohjausta sai jokaisessa työssä suoraan pääopettajalta Sonja Ikoselta, joka oli itse mukana kaikilla tunneillamme. Oli erittäin mielekästä havaita oma kehittyminen, tehdä tehtäviä yhdessä muiden kanssa ja vaihtaa mielipiteitä asioista eri puolelta Suomea tulevien opiskelutovereiden kanssa. Kiitos Sonja :)!!"

Marja-Sisko Lappalainen, LuSi 2011

.

" Intohimoisena sisustusharrastajana halusin syventää osaamista omaksi ilokseni ja myös ammatillisista syistä, sillä työskentelen markkinointitehtävissä sisustus- ja lifestyle-alalla. Kurssi vastasi odotuksiani ja suosittelen sitä lämpimästi alasta kiinnostuneille. Kävimme aiheita läpi monipuolisesti ja mikä parasta, erittäin käytännönläheisesti. Pienryhmän kesken vallitsi alusta alkaen lämminhenkinen tunnelma, ja Sonja ohjasi ryhmää ja projektitöitä positiivisella otteella ja vankkumattomalla ammattitaidolla."

Laura Tirkkonen, LuSi 2012

.

"Kurssin sisältö oli runsas ja erittäin monipuolinen. Sonja sekä vierailevat opettajat olivat kaikki todella asiantuntevia; jokainen hieno esimerkki omasta erityis-osaamisestaan. Ymmärsin kuinka paljon osaamista, taitoa, harjaantumista ja tietoa sisältyy pieniinkin yksityiskohtiin. Erityinen kiitos Sonjalle projektityöni tukemisesta!! Koen saaneeni valtavasti eväitä jatkoon; hyvillä mielin voin ajatella, että jokaiselta - minultakin - löytyy oma vahvuusalue sisustussuunnittelussa :). Halusin luovuutta ja väriä elämääni, mutta sain paljon enemmän kuin olisin uskaltanut kuvitellakaan! Tästä haaveesta en enää osaa luopua.. Kiitos ihanasta kurssista!"

Mirja Lehti, LuSi 2013

.

"Kurssi on ollut antoisa ja avartava retki sisustuksen saloihin. Erityisen kiitollinen olen siitä, että ensimmäisestä päivästä lähtien töitä on tehty käytännössä ja konkreettisesti - itse kun pidän vähemmän teorioista.. Lähipäivät ovat olleet mielenkiintoisia, tehokkaita, haastavia ja inspiroivia ja olen saanut paljon työkaluja omaan työhöni. Lisäksi on ollut hienoa saada heti valmiit kontaktit sisustusalan firmoihin! Päällimmäiseksi mieleen jäi upea fiilis, kiitos siitä opelle & kurssikavereille!"

Nina Gratschew, Parkano, LuSi 2014

.

"Tämä kurssi on parasta mitä minulle on tapahtunut pitkään aikaan! Sisustuskoulu oli minulle kuin johdatusta tulevaan.. Olet ihana ope! Myös eri ikäiset kurssikaverit olivat samanhenkisiä & samalla mielellä mukana :), kokonaisuudessaan hieno kokemus!"

Dorotea Kyytsönen, Lahti, Lusi 2014

.

"Tuhannet kiitokset kaiken kattavasta ja todella inspiroivasta & opettavaisesta kurssikokonaisuudesta. Opettajana olet todella sympaattinen ja ammattitaitoinen :). Pidin todella paljon myös kaikista yritysvierailuista, joista opin paljon & löysin uusia vaihtoehtoja tulevaisuuden valintoja ajatellen. Kiitos, Sonja!! Suosittelen sataprosenttisesti!"

Anna-Kaisa Ervasti, LuSi 2014

.

"Kiitos Sonja! Kurssi ylitti odotukseni. Suosittelen kurssia ehdottomasti muillekin!"

Niina Jokela, LuSi 2015

.

"Erittäin hyvä ja opettavainen sekä monipuolinen kurssi. Ihan huippuryhmä ja hieno ryhmähenki! Onneksi tavataan jatkossakin :)"

Outi Larvanto, LuSi 2015

.

"Kurssi on ollut erittäin hyvä & hieno kokonaisuus. Aluksi mietin vähän, oleko tarpeeksi hyvä kurssille, mutta parin kerran jälkeen ajatus hävisi. Sonja, olet ihana ope, ja olet luonut rennon ja kannustavan ilmapiirin, jossa on saanut rauhassa omaksua asioita. Myös kurssin aikataulu on ollut hyvä. Tuntuu, että olen oppinut todella paljon ja oma osaaminen on vahvistunut kurssin aikana. On ollut tosi hyödyllistä tutustua hyviin yhteistyökumppaneihin. On sellainen tunne, että uskaltaa alkaa tekemään sisustustöitä. Ja vielä on opiskeltavaa - maalauskurssit, ehkä sketch up. Minulla ei ole mitään negatiivista sanottavaa kurssista - olen todella iloinen että tulin mukaan kurssille. Lämmin kiitos!!

Leena Pirjamo, LuSi 2015

.

"Hakeuduin kurssille, koska halu oppia oli suuri. Ensin tuntui, että omat taidot eivät riitä, mutta kannustava opetus ja mielenkiintoiset aiheet auttoivat itsetunnon kohtuksessa. Usko ja rohkeus lisääntyivät ja myös uskallus käyttää värejä tuli elämääni. Henkilökohtaiset tapaamiset auttoivat hienosti eteenpäin projektityössä ja usko omaan suunnittelmaan kasvoi. Eero Aarnion tapaaminen oli ihan paras synttärilahja!"

Päivi Metsäranta, LuSi 2015

.

"Paljon käytännöntietoa ja oppia sisustusalasta. Vierailut ovat olleet huippuja, paljon tärkeitä kontakteja. Sonja on opettajana ihanan kannustava ja kärsivällinen. Meidän kurssiporukka on ollut todella hieno. Kurssi kokonaisuutena monipuolinen ja kattava paketti. Suosittelen!"

Nina Wohlman, Porvoo, LuSi 2015

.

Sisustuskurssit järjestetään seuraavasti:

2011 Syksyn kurssi (LuSi 1): 27.10.2011 - 3.3.2012: TÄYNNÄ

2012 Kevään kurssi (LuSi 2): 27.3.2012. - 30.6.2012: TÄYNNÄ

2012 Syksyn kurssi (LuSi 3): 16.8.2012 - 24.11.2012: TÄYNNÄ

2013 Kevään kurssi (LuSi 4): 11.1.2013 - 26.5.2013: TÄYNNÄ

2013 Syksyn kurssi (LuSi 5): 23.8.2013 - 8.2.2014: TÄYNNÄ

2014 Kevään kurssi (LuSi 6): 25.1.2014 -14.6.2015: TÄYNNÄ

2014 Kevään kurssi (LuSi 7): 24.1.2014 - 14.6.2014: TÄYNNÄ

2014 Syksyn kurssi (LuSi 8): 29.8.2014 - 28.2.2015: TÄYNNÄ

2015 Kevään kurssi (LuSi 9): 30.1.2015 - 22.8.2015: TÄYNNÄ

2015 Kevään kurssi (LuSi 10): 17.4.2015 -11.12.2015: TÄYNNÄ

2015 Syksyn kurssi (Lusi 11): 22.10.2015 - 11.6.2016: TÄYNNÄ

2016 Kevään kurssi (Lusi 12): 30.3.2016 - 9.12.2016: TÄYNNÄ

2016 Syksyn kurssi (Lusi 13): 24.9.2016-22.4.2017: TÄYNNÄ

2017 kevään kurssi (Lusi 14): 26.4.2017 - 15.12.2017: TÄYNNÄ

2017 Kevään kurssi (Lusi 15): 27.4.2017 - 16.12.2017: TÄYNNÄ

Haku tammikuussa 2018 alkavaan koulutukseen on käynnissä!

2018 Kevään kurssi (Lusi 16): 27.1.2018 - 29.09.2018: PAIKKOJA: 4/14

.

Hakeminen koulutukseen

Vapaamuotoisessa hakemuksessasi voit kertoa mm: perustiedot itsestäsi, miksi tämä kurssi kiinnostaa / mitä toivot saavasi kurssilta / omaatko aiempaa sisustussuunnittelukokemusta. Koulutus soveltuu kaikille sisustamisesta kiinnostuneille. Lisätietoja saat koulutuksesta vastaavalta pääopettajalta, sisustusarkkitehti Sonja Hukkaselta (os. Ikonen).

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi (sekä yhteystietosi) sähköpostitse koulutuksesta vastaavalle opettajalle osoitteeseen: Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen . Oman paikkasi Luovan Sisustussuunnittelun kurssille varmistat maksamalla kurssin ilmoittautumismaksun (250 e).


Koulutuksen hinta: 2150 euroa

 • Kurssille ilmoittautumismaksu 250 euroa (sisältyy kokonaishintaan)
 • Ilmoittautumismaksu maksetaan ennen koulutuksen alkamista
 • Kurssin loppumaksu 1900 euroa (maksetaan 1-4 erässä)

--------------------------------------------------------------------------------------------

Harmonia Koti ® HARMONIA SISUSTUSKOULU

.

SISUSTUSSUUNNITTELUKOULUTUS

.

Sisustuskoulutuksen lähiopetus:

 • koulutus muodostuu intensiivisistä aihekokonaisuuksista

 • lähipäivien välissä ei ole pitkiä taukoja - oppimasi pysyy hyvin mielessäsi

 • Lähiopetuspäiviä on keskimäärin 2 kertaa kuussa

 • sisustuskoulutus soveltuu hyvin työn ohessa suoritettavaksi

 • Lähiopetus järjestetään lähinnä päiväopetuksena pe tai la klo 10-17.30

 • Koulutukseen voit osallistua helposti kauempaakin

 • Tervetuloa mukaan oppimaan & viihtymään!

.

Koulutuksen aikataulu & lähipäivien sisältö:

.

Harmonia Sisustuskoulun lukujärjestys vuoden 2017 koulutusohjelmassa:
Lusi 14 A: Ke 26.4. - Pe 15.12.2017
Lusi 14 B: To 27.4. - La 16.12.2017

+ Kursivoidulla punaisella tekstillä näet myös kaikki täydennyskurssimme, jotka eivät sisälly Luovan Sisustussuunnittelukurssin koulutusohjelmaan. Täydennyskursseille voit halutessasi ilmoittautua mukaan, jos aihe kiinnostaa - lyhytkurssit ovat avoimia kaikille :)

.

HUHTIKUU

A: KE 26.4. / B: TO 27.4.
Sisustuskoulu 1.
klo 16.30 – 19.30
- kurssin esittely & tutustuminen
- Kodin sisustussuunnittelun osa-alueet
- kurssimateriaalin jako
- Etätehtävänanto: 1.KOTI

.

Su 30.4. Vappuaatto
TOUKOKUU
Ma 1.5. Vappupäivä

.

A: PE 5.5. / B: PE 12.5.
Sisustuskoulu 2 & 3. klo 16.30 – 19.30
Kodin sisustussuunnittelu
- 1.KOTI harjoitusten läpikäynti yhdessä
Trendit sisustamisessa
- Trendikatsaus 2015 - 2016
- Mistä trendit tulevat?
- Mitä trendit ovat?
- Harmonia WORKSHOP: Etätehtävän 1. läpikäynti yhdessä

.

A: LA 6.5. / B: LA 13.5.
Sisustuskoulu 4 & 5. klo 10.00 – 17.00
Tyylikoulu 1. Sisustustyylit
- tyylitesti – millainen sisustaja sinä olet?
- Löydä oma sisustustyylisi!
- Opit tunnistamaan tämän päivän sisustustyylit
Tyylikoulu 2. Sisustustyylien Workshop
- Harmonia WORHSHOP -sisustustyöpaja
- Workshop-töiden esittely ja palautteet

.

Su 14.5. Äitienpäivä
- Projektityön työstämistä itsenäisesti

.

A: PE 19.5. / B: PE 2.6.
Sisustuskoulu 6 & 7. klo 10.00 – 17.00
Piirustuskoulu 1. Käsin piirtämisen ja luonnostelun Workshop
Harmonia WORKSHOP -piirustusyöpaja:
- Ideointi ja luonnokset, tilan hahmotus ja mittasuhteet
- ohjattua ideoiden luonnostelua, käytännönharjoituksia
Etätehtävän anto: 3a. LUONNOSPIIRUSTUKSET
Sisutuskoulu: Asiakaslähtöinen suunnittelu
- Projektikohteen kartoitus, asiakkaan tapaaminen
- millainen on hyvä sisustussuunnittelija
- sisustussuunnittelijan työvälineet
- Etätehtävän anto: 2a. PROJEKTIKOHTEEN KARTOITUS / 2b. ASIAKASHAASTATTELU

.

A: LA 20.5. / B: LA 3.6.
Sisustuskoulu 8 & 9. klo 10.00 – 17.00
Värihuone 1. Värien ABC sisustamisessa
- Värit tunnelman luojina: miten syntyy tilan harmoninen väritasapaino
- Miten onnistut värien valinnassa – värikarttojen käyttö tutuksi
- Värien valinnan ongelmakohdat - näin vältyt virhevalinnoilta
- Päivän harjoitustehtävä: Mielikuvavärit
Värihuone 2. Väriopin perusteet
- Väriopin perusteet
- Sisustussuunnittelijan värioppi, Sisustajan väriympyrä
- Tuntitehtävä: Käytännön väriharjoituksia & Etätehtävän anto: 3. VÄRIPALETTI
+ päivään sisältyy materiaalipaketti & väriviuhkat

.

Täydennyskoulutus – Avoinna kaikille!
SU 21.5. MAALAUSKOULU I klo 9.30 - 17.30
Erikoismaalauskurssi 1. "Suomalaisten suosikit erikoispinnoissa"
Erikoismaalauksen koko päivän intensiivikurssi sopii kaikille maalaamisesta kiinnostuneille.
Kurssilla opit maalaan mm. kauniisti valoa heijastavia helmiäispintoja, rouheita struktuuripintoja, koristekivipintoja, colour wash -väripesutekniikan, erilaisten kivipintojen mukailutekniikoita sekä luomaan erilaisia taideteoksia seinille.
- saat yksityiskohtaisen ohjeistuksen pintojen työstöön
- opit itse maalaamaan 6 erilaista erikoispintaa
- saat tekemäsi erikoispintamallit (6 kpl) mukaasi
- käytettävät tuotteet ovat käyttäjäystävällisiä, vesiohenteisia ja myrkyttömiä
- saat laadukkaan ja kattavan erikoismaalausvälinepaketin, jonka avulla voit toteuttaa kaikki oppimasi erikoistekniikat niin kurssilla kuin kurssin jälkeenkin.
Erikoismaalauskurssin hinta: 300 e / hlö (sis. alv 24%), hinta sisältää erikoismaalausvälinepaketin, oppaat/esitteet ja värikartat käytetyistä tuotteista.

.

To 25.5. Helatorstai
- Projektityön työstämistä itsenäisesti
KESÄKUU

.

Täydennyskoulutus – Avoinna kaikille!
SU 4.6. Maalauskoulu II klo 9.30 - 17.30
Erikoismaalauskurssi 2. "Ihanat italialaiset erikoismaalit"
Erikoismaalauksen koko päivän intensiivikurssi sopii kaikille maalaamisesta kiinnostuneille.
Kurssilla käytettävät tuotteet ovat näyttäviä sivellintekniikoita, jotka ovat helppoja ja yksinkertaisia työstää. Kurssilla tutustutaan ihaniin italialaisiin erikoismaaleihin ja harjoitellaan erilaisten pintojen toteutusta käytännössä, mm: metallinhohtoiset kupari- ruostepinnat, ylelliset hiekkamaalit, silkinhohtoiset pinnat, eläväiset tummat pinnat, rouheat ja kiiltävät pinnat sekä kalkkimaalijäljitelmät.
- saat yksityiskohtaisen ohjeistuksen pintojen työstöön
- opit itse maalaamaan 6 erilaista erikoispintaa
- saat tekemäsi erikoispintamallit (6 kpl) mukaasi
- käytettävät tuotteet ovat käyttäjäystävällisiä, vesiohenteisia ja myrkyttömiä
- saat laadukkaan ja kattavan erikoismaalausvälinepaketin, jonka avulla voit toteuttaa kaikki oppimasi erikoistekniikat niin kurssilla kuin kurssin jälkeenkin.
Erikoismaalauskurssin hinta: 300 e / hlö (sis. alv 24%), hinta sis erikoismaalausvälinepaketin, oppaat/esitteet ja värikartat käytetyistä tuotteista.

.

A: PE 9.6. / B: PE 16.6.
Sisustuskoulu 10 & 11. klo 10.00 – 17.00
Materiaalihuone 1. Lattiamateriaalit
- lattia suunnittelun lähtökohtana
- lattiamateriaalin valinta
- erilaiset lattianpäällysteet
Materiaalihuone 2. Verhoilukankaat
- Yritysvierailu
- aiheena verhoilukankaat
- tutustuminen kangas- ja lattiamallistoon
- Etätehtävän anto: 4. LATTIAMATERIAALIT
+ päivään sisältyy materiaalipaketti

.

A: LA 10.6. / B: LA 17.6.
Sisustuskoulu 12 & 13. klo 10.00 – 17.00
Piirustuskoulu 2. Tekninen piirustus
- piirustukset ja mittakaavat
- piirtämisen eri vaiheet
Teknisen piirtämisen Workshop
- Harmonia WORKSHOP -piirustustyöpaja:
- ohjattua piirtämistä opettajan johdolla
- Etätehtävän anto: 5. PROJEKTIPIIRUSTUKSET
+ päivään sisältyy materiaalipaketti

.

Henkilökohtaiset konsultaatiot (A ja B) 1,5 h:
to 8.6. / ke 14.5. / to 15.6. / ma 19.6. / ti 20.6. / ti 27.6. / ke 28.6.
- ajanvaraukset erillisen ajanvarauslistan mukaisesti 26.10. - 16.11.2017
- henkilökohtainen tapaaminen pääopettajan kanssa (n. 1,5 h)
- henkilökohtaista keskustelua ja ohjausta sisustussuunnitelman tekemisessä

.

Täydennyskoulutus – Avoinna kaikille!
Sketch Up Tietokoneavusteisen piirtämisen peruskurssi
2-päiväinen workshop:
Osa 1: To 8.6.2017 klo 14.30 – 19.30
Osa 2: To 15.6.2017 klo 14.30 – 19.30
SketchUp-kurssit on suunnattu kaikille, jotka haluavat saada käytännönläheistä opetusta3d-piirustusohjelman käyttämisestä suunnittelutyössä. Kouluttajana toimii Lasse Home Cadlink Oy:stä. Tietokoneavusteisen piirtämisen peruskurssi, 2-päiväinen workshop-koulutus. Kurssi on suunnattu kaikille, jotka haluavat saada käytännönläheistä opetusta 3d-piirustusohjelman käyttämisestä suunnittelutyössä. Kouluttajana toimii Lasse Home Cadlink Oy:stä. Lasse on suosittu CAD -kouluttaja, jolla on jo 20 vuoden kokemus CAD-maailmasta. Kurssilla käytetään SketchUp -ohjelman ilmaisversiota (Windows/Mac). Koulutuspaikka: Harmonia Sisustuskoulu. Kurssin hinta: 195 e / hlö (sis alv 24%), kurssimateriaali & SketchUp -kirja sisältyvät hintaan. Lisätiedot ja sisältö Harmonia Designin Fb-sivulla.

.

Pe 23.6. Juhannusaatto / la 24.6. Juhannuspäivä
HEINÄKUU

.

Täydennyskoulutus – Avoinna kaikille!
LA 1.7. Maalauskoulu I klo 9.30-17.30"Suomalaisten suosikit erikoispinnoissa"
SU 2.7. Maalauskoulu II klo 9.30-17.30"Ihanat italialaiset erikoismaalit"

.

Sisustuskoulu kesälomalla 3.7. - 3.8.2017
- Projektityön työstämistä itsenäisesti
Kesäloman jälkeen Sisustuskoulua (A ja B) vko 31: PE 4.8. alkaen.
Elokuu

.

A: PE 4.8. / B: PE 4.8.
Sisustuskoulu 14 ja 15. klo 10.00 – 15.30
Maalauskoulu 1. Sisätilojen maalaus- ja kuultokäsittelyt
- täsmäkoulutus yksityistiloissa: Tikkurila Oyj, koulutuskeskus Paletti
- kohteina katot, seinät ja lattiat sekä ovet, ikkunat ja kalusteet
- tietoa maalien raaka-aineista ja niiden vaikutuksesta valmiiseen pintaan
- tuotteita & ohjeita uusille ja aiemmin käsitellyille pinnoille
- pintojen esikäsittelyt ja tuotevalintoihin vaikuttavat tekijät
Maalauskoulu 2. Maalaamisen Workshop
- tuotekokeilua pienryhmissä Paletin työpajassa
- tuotteina sisäpintojen maaleja ja kuultavia tuotteita
- työnäytös: väriä ja elävyyttä sisäpintoihin kuviointi- ja mukailumaalauksella
- Päivä sisältää aamukahvin, lounaan ja iltapäiväkahvin
.
B: LA 5.8. / A: LA 12.8.
Sisustuskoulu 16 ja 17. klo 10.00 – 17.00
Värihuone 3. Erikoispinnat: Betonia, ruostetta ja rustiikkia
- Seinäpintojen käsittelyn trendituotteet
- Kylpyhuoneen uudet pinnoitusmenetelmät
- Uusia ideoita kodin kaikille seinäpinnoille
- Esimerkkejä erikoistuotteista
- Etätehtävän anto: 6. SEINÄPINNAT
Luova Workshop 1. Materiaalien ja värien yhdistämisen workshop
- Harmonia WORKSHOP -työpaja:
- käytännön harjoituksia
- erilaisten pintamateriaalien yhdistämisharjoituksia
- Workshop-harjoitusten esittely ja palautteet

.

A: PE 11.8. / B: PE 18.8.
Sisustuskoulu 18 & 19. klo 10.00 – 17.00
Materiaalihuone 5. Mattojen kuningattaret
- Täsmäkoulutus yrityksen tiloissa
- maton valinnan ABC - oikein valittu matto oikeassa paikassa
- tutustuminen mattomallistoon & mattomaailman trendeihin
- Etätehtävän anto: 7. MATOT
Materiaalihuone 6. Laattojen lumoa
- Yritysvierailu erikoisliikkeeseen
- kylpyhuonesuunnittelu muotoilijan näkökulmasta
- kylpyhuoneuutuudet lattiasta kattoon
- tutustuminen erikoislaattoihin, luonnonkiveen, mosaiikkiin ja lasiin

.

B: LA 19.8. / A: LA 2.9.
Sisustuskoulu 20 & 21. klo 10.00 – 17.00
Sisustussuunnittelun Workshop
- Harmonia WORKSHOP -sisustustyöpaja:
- sisustussuunnittelun käytännönharjoituksia
- kodin materiaalipalettien laatiminen
- kodin värisuunnitelman laatiminen
- opit yhdistämään erilaisia materiaaleja, värejä ja pintoja toisiinsa
Sisustussuunnitelman esittämisen Workshop
- Harmonia WORKSHOP -sisustustyöpaja:
- kodin sisustussuunnitelman laatiminen
- teemme 5 eri tyylistä sisustuskokonaisuutta
- sisustuskokonaisuuksien esittely ja palautteet

.

A: PE 25.8. / B: PE 25.8.
Sisustuskoulu 22 & 23. klo 10.00 – 17.00
Kylpyhuonesuunnittelu 1.
- Täsmäkoulutus yrityksen tiloissa
- aiheena kylpyhuoneet ja pienten tilojen suunnittelu
- tuotekoulutuksia
- Workshop: suunnitteluharjoitus
Valaistussuunnittelu 1.
- valaistussuunnittelun perusteita
- pienten tilojen valaistus

.

Täydennyskoulutus – Avoinna kaikille!
LA 26.8. Maalauskoulu I: "Suomalaisten suosikit erikoispinnoissa" (9.30-17.30)
SU 27.8. Maalauskoulu II: "Ihanat italialaiset erikoismaalit" (9.30-17.30)

.

SYYSKUU

.

A: PE 1.9. / B: PE 8.9.
Sisustuskoulu 24 & 25. klo 10.00 – 17.00
Keittiösuunnittelu 1.
- Täsmäkoulutus yksityistiloissa, keittiösuunnittelijan johdolla
- suunnittelun lähtökohdat, keittiötyypit
- keittiösuunnittelun perusteet
- keittiön mitoitus ja määräykset
Keittiösuunnittelu 2.
- Yritysvierailu: tutustuminen erilaisiin keittiömallistoihin
- värit, pintamateriaalit ja valaistus keittiössä
- keittiötrendit keittiösuunnittelussa
- Etätehtävän anto: 8. KEITTIÖSUUNNITTELU

.

B: LA 9.9. / A: LA 16.9.
Sisustuskoulu 26 & 27. klo 10.00 – 17.00
Sisustussuunnittelu ammattina
- Vuorovaikutteinen keskustelupäivä sisustussuunnittelijan työssä askarruttavista asioista mm.
asiakaskäynnistä, työn sisällöstä, suunnittelutarjouksen laatimisesta, laskutuksesta ja hinnoittelusta
- haaveiletko sisustussuunnittelijan työstä ammattina?
- Mitkä ovat sinun vahvuutesi suunnittelijana?
Tila- ja kalustesuunnittelu 1.
- tilan harmoninen ja tasapainoinen kalustesuunnitelma
- kodin kiintokalusteet, kalusteiden sijoittaminen ja mittasuhteet
- Etätehtävän anto: 9. KALUSTUSSUUNNITELMA

.

Täydennyskoulutus – Avoinna kaikille!
Sketch Up - Tietokoneavusteisen piirtämisen peruskurssi To 14.9. & To 21.9.
2-päiväinen workshop - erillinen kurssi, molempina päivinä klo 14.30 – 19.30

.

A: PE 15.9. / B: PE 22.9.
Sisustuskoulu 28 & 29. klo 10.00 – 17.00
Materiaalihuone 7: Sisustustekstiilit
- Täsmäkoulutus sisustusalan yrityksessä
- tutustumme laajaan sisustuskankaiden mallistoon
- Etätehtävän anto 10: SISUSTUSTEKSTIILIT
- uutuusmalliston esittely
- kouluttajana Corinne Lauritzon, Lauritzon's
Materiaalihuone 8: Tapettien taikaa & laattojen lumoa
- Täsmäkoulutus yrityksen tiloissa: Värisilmä Color Cafe Showroom
- tutustuminen laattoihin & laajaan laattavalikoimaan
- tutustuminen tapettien maailmaan, uutuuksiin ja trendeihin
- Etätehtävän anto 10: LAATAT & TAPETIT

.

B: LA 23.9. / A: PE 30.9.
Sisustuskoulu 30 & 31. klo 10.00 – 17.00
Esitystekniikka 2. Sisustussuunnitelmien esittäminen
- projektikohteen sisustussuunnitelma
- ammattimaisen sisustussuunnitelman laadinta
- erilaiset esitystekniikat
- ammattimaisen portfolion suunnittelu
Tila- ja kalustesuunnittelu 2.
- etätehtävän (TILASUUNNITTELU) esittelyt, palaute ja läpikäynti yhdessä

.

A: PE 29.9. / B: PE 6.10.
Sisustuskoulu 32 & 33. klo 10.00 – 17.00
Valohuone 1. Kodin valaistussuunnittelu
- valaistuskoulutus valaistussuunnittelijan johdolla
- valaistussuunnittelun perusteet
- kodin eri tilojen valaistussuunnitelman laatiminen
Valohuone 2. Valaistus ja valaisimet
- valonlähteet ja valaisimet
- Etätehtävän anto: 11. VALAISTUS

.

LOKAKUU

.

B: LA 7.10. / A: LA 14.10.
Sisustuskoulu 34 klo 10.00 – 17.00
Sisustuskoulu: Fengshui sisustamisessa
- Fengshuin perusteet sisustamisessa
- mitä fengshui on? Katsaus fengshuin historiaan
- tutustuminen länsimaiseen "kompassikoulukuntaan"
- perehtyminen ilmansuuntien keskeisimpiin merkityksiin
Sisustuskoulu: Kodin Fengshui -kartan laatiminen
- kodin luonne ja qi eli energia eri ilmansuunnista
- oman energian & kodin energioiden tulkitseminen
- käymme läpi kodin ongelmapisteitä ja etsimme ratkaisuja fengshuin avulla
- vierailevana kouluttajana Fengshui-konsultti Nina-Hannele Ruth, Zen Design

.

A: PE 13.10. / B: PE 13.10.
Sisustuskoulu 35–37. klo 10.00 – 17.00
Sisustuskoulu: Määräykset ja velvoitteet asunnon suunnittelussa
- asunto-osakeyhtiö laki - mitä suunnittelijan tulee tietää asuntoremontissa
- miten toimia yhteistyössä rakennusalan ammattilaisten kanssa
- taloyhtiön putkiremontti, huonejärjestyksen muutokset ja tarvittavat luvat
Sisustuskoulu: Tila- ja kalustesuunnittelu 2.
- harmoninen ja tasapainoinen kalustesuunnitelma
- kodin kiintokalusteet, kalusteiden sijoittaminen ja mittasuhteet
- Etätehtävän anto: 7. KALUSTUSSUUNNITELMA
Design-iltapäivä: Maestron matkassa
- vierailemme Eero Aarnion Showroomilla
- tarinoita Eeron elämästä ja tuotannosta
Kouluttajana: Eero Aarnio / Anttti J. Kallio, Personal Manager of Eero Aarnio

.

Syysloma 16.10. - 25.10.2017
+ Valmistautumista 2. henkilökohtaiseen konsultaatioon (vko 43-46)

 

A: PE 27.10. / B: PE 27.10.
Sisustuskoulu 38 ja 39. klo 10.00 – 17.00
Tyylihistoria 1: Sisustamisen historia & antiikki
- Antiikkihuonekalut tämän päivän sisustamisessa
- Sisustustyylit: Katsaus sisustuksen historiaan
- Eri tyylikausien piirteet - mistä tunnistat antiikkihuonekalun tyylin
- Mikä on antiikkia mikä vain vanhaa? Miten klassikko syntyy?
- Miten yhdistää sisustuksessa vanhaa ja uutta tyylikkäästi
- Vierailevana kouluttajana Antiikkikauppias Bettina Wulff
Tyylihistoria 2: Opastettu vierailu huutokaupassa
- Huutokauppaetiketti, hinnoittelu ja toimintaperiaate
- Tutustuminen huutokaupan toimintaan ja näyttelyyn
- Tarinoita esineistä ja huonekaluista; kysymyksiä ja vastauksia

.

Täydennyskoulutus – Avoinna kaikille!
LA 28.10. Fengshui sisustamisessa -jatkokurssi klo 10.00 - 17.00
Jatkokurssi on suunnattu kaikille "Fengshui sisustamisessa"-peruskurssin käyneille. Jatkokurssin hinta: 80 e / hlö (sis. alv 24%), hinta sisältää koulutusmateriaalin. Kouluttajana toimii Fengshui konsultti Nina-Hannele Ruth, Nina's Beauty & Healing / Zen Design. Nina-Hannele on 44-vuotias yrittäjä, Reiki-master, hoitaja, fengshui-kouluttaja ja Suomen Fengshui ry:n jäsen vuodesta 1998.

.

MARRASKUU

.

Täydennyskoulutukset – Avoinna kaikille!
LA 4.11. Maalauskoulu I: ”Suomalaisten suosikit erikoispinnoissa” (9.30-17.30)
SU 5.11. Maalauskoulu II: ”Ihanat italialaiset erikoismaalit” (9.30-17.30)

.

Su 12.11. Isänpäivä
- Projektityön työstämistä itsenäisesti

.

Henkilökohtaiset konsultaatiot (A ja B) 1,5 h:
26.10. / 13.11. / 14.11. / 15.11. / 16.11.2017
- ajanvaraukset erillisen ajanvarauslistan mukaisesti 26.10. - 16.11.2017
- henkilökohtainen tapaaminen pääopettajan kanssa (n. 1,5 h)
- henkilökohtaista keskustelua ja ohjausta sisustussuunnitelman tekemisessä

.

A: PE 17.11. / B: PE 17.11.
Sisustuskoulu 40. 10.00 – 14.30
Sisustuskoulu: Verhojen suunnittelu
- tutustuminen sisustussuunnittelijan työhön ja työhuoneeseen
- kodin verhojen suunnittelun ABC
- verhoratkaisut, kaihtimet, kiskot ja asennus
- vierailu ihanassa sisustusputiikissa päivän päätteeksi
- Etätehtävän anto: 12. VERHORATKAISUT

.

A: LA 18.11. / B: LA 18.11.
Sisustuskoulu 41 ja 42. 10.00 –15.30
Design-aamupäivä: Taiteilijan ateljeessa
- tutustumme kansainvälisesti tunnetun taiteilijan työhön ja työpajaan
- taide osana sisustusta
- tutustutaan Picasson keramiikan kautta saven työstämisen tapoihin
Luova Taidepaja: Luovan ilmaisun ja muotoilun workshop
- Pääsemme itse kokeilemaan taiteen tekemistä
- valmistat itse esineen taitelijan henkilökohtaisessa ohjauksessa
- Kouluttajana: Kuvanveistäjä-keramiikkataiteilija Johanna Rytkölä

.

JOULUKUU
- Valmistautumista projektityön esittämiseen
Ke 6.12. Itsenäisyyspäivä

.

A: PE 8.12. klo 10.00 – 13.30 & LA 9.12. klo 14.00 – 17.30
B: PE 8.12. klo 14.00 – 17.30 & LA 9.12. klo 10.00 – 13.30
Sisustuskoulu 43 ja 44. 10.00 - 13.30 / 14.00 - 17.30
Projektitöiden esityspäivä
- Sisustussuunnittelukurssilla tehtyjen sisustussuunnitelmien esittäminen
- projektikohteesta tehdyn työnäytekansion (portfolio) esittely
- käytössäsi Sisustuskoulun atk-laitteisto ja videotykki

.

A: PE 15.12. / B: LA 16.12.
Sisustuskoulu 45. klo 10.00 – 17.00
Kurssin päättäjäiset
- aamiaisbuffet
- kurssitodistusten & kirjallisten arviointien jako
- kevyt lounas & iltapäiväkahvit
- valmistujaisjuhlat & vapaamuotoista seurustelua :)

.

Huom.
Aikatauluun voi tulla pieniä muutoksia ennen kurssin alkua sekä kurssin aikana!

 
kynns

HARMONIA Design Oy

Sonja Hukkanen

(os. Ikonen)
Sisustusarkkitehti / Erikoismaalari

 

Käpyläntie 4
00610 Helsinki

gsm + (0)50 3089 122
sonja.ikonen@harmoniadesign.fi
www.harmoniadesign.fi

Näin löydät perille


Uusin blogi


 • Sisustusalan julkaisut

  23.10.2013

  Julkaisut ja artikkelit sisustuslehdissä ...
  Lue lisää...