Jatko- ja täydennyskoulutus

SISUSTUSKOULU HARMONIA

Jatko- ja täydennyskoulutukset


 • Syventävä jatkokoulutus Sisustussuunnittelijoille (7kk)

 • Sketch Up: Intensiivikurssi 3D-piirtämisessä (12h)

 • Maalauskoulu I: Helmiäismaalit (8h)

 • Maalauskoulu II: Struktuuripinnat (8h)

 • Maalauskoulu III: Rivedil Efektimaalit (8h)

 • Maalauskoulu IV: Riveldil Deluxe (8h).

SISUSTUSKOULU HARMONIA: MasterClass koulutus

Syventävä jatkokoulutus Sisustussuunnittelijoille (7 kk)


MasterClass-22: 29.10.2022 – 18.6.2023: TÄYNNÄ!

MasterClass-23: 28.10.2023 - 9.6.2024: Haku alkanut!

.

Syventävä jatkokoulutusohjelma sisustussuunnittelijoille on Harmonia Sisustuskoulusta sisustussuunnittelijaksi valmistuneille suunnattu syventävä koulutus, joka on suunniteltu tukemaan itsenäistä työskentelyä sisustussuunnittelijana.

Koulutus sisältää sisustussuunnittelijan ammattitaitoa täydentäviä ja syventäviä opintoja ja antaa lisää valmiuksia itsenäiseen työskentelyyn, asiakastyöskentelyyn sekä yrittäjänä toimimiseen.

 • Koulutuksen kesto: 7 kk

 • Koulutus järjestetään pienryhmäkoulutuksena

 • Jakokoulutuksen opinto-ohjelma sisältää 25 päivää

 • Koulutus järjestetään lähi- ja etäopetuksena

 • Koulutus on suunnattu työn ohessa suoritettavaksi

MasterClass jatkokoulutuksen syventävät opinnot

Digi- ja somemarkkinointi

Jatkokoulutuksessa painotetaan sisutussuunnittelijan ammatissa tarvittavia tietotaitoja, kuten digimarkkinoinnin perusteiden hallintaa sekä digikanavien hyödyntämistä - näihin aihealueisiin on valittu kouluttajiksi oman alansa osaavat ja kokeneet ammattilaiset.

Talotekniikka

Suunnittelijan oman ammattitaidon kehittämisen osalta perehdymme syvemmin suunnittelun yksityiskohtiin ja talotekniikkaan, keittiösuunnitteluun sekä märkätilojen suunnitteluun omina aihealueinaan. Opinnot sisältävät myös yrityksissä järjestettyjä täsmäkoulutuksia, jotka tarjoavat syvempää tietotaitoa oman ammattiosaamisen kehittämisessä.

Visuaalinen suunnittelu

Jatkokoulutuksessa perehdytään myös visuaaliseen suunnitteluun (kuvankäsittelyohjelma) sekä saadaan lisää työkaluja sisustussuunnitelman ammattimaiseen esittämiseen.

Mentorointi & sparraus

Koulutuksesta vastaava opettaja, sisustusarkkitehti Sonja Hukkanen, toimii koulutuksessa jokaisen henkilökohtaisena mentorina, joka tukee ja auttaa suunnitteluprojektin kaikissa vaiheissa.

Pienryhmässä saat myös muilta ryhmäläisiltä sparrausta ja vertaistukea ja voit vaihtaa ajatuksia muiden kanssa ja syventää verkostoitumista sisustusalalla.

Verkostoituminen

Koulutusohjelma sisältää myös inspiroivia vierailuja ja vierailijoita, jotka auttavat hahmottamaan suunnittelutyön haasteita ja tarjoavat uusia mahdollisuuksia oman työskentelyn kehittämisessä.

Ekskursiot ulkomaille

Opinto-ohjelmaan sisältyy myös mahdollisuus osallistua sisustusmessuille ulkomailla. (Opintomatkat ovat vapaaehtoisia sekä omakustanteisia).

Sisustussuunnitelma asiakaskohteeseen

MasterClass-koulutus tarjoaa mahdollisuuden laatia sisustussuunnitelma valmiiksi valittuun asiakaskohteeseen. Vierailemme kohteessa yhdessä heti koulutuksen alussa. Suunnittelukohteena on koko asunnon sisustussuunnitelma arvokiinteistössä Helsingin keskustassa. Koulutukseen sisältyy myös valaistussuunnitelman laatiminen asuntoon.

Itsenäinen työskentely

Etätyöskentelyn osalta jatkokoulutus painottuu Sisustuskoulun tarjoaman sekä omien projektikohteiden työstämiseen. Jatkokoulutuksen aikataulu on suunniteltu niin, että omien projektien työstämiselle (koulupäivien & opintomatkojen rinnalla) on jätetty reilusti aikaa.

Koulutuksen hinta

Koulutuksen hinta on 1500 € (sis. alv 24 %). Koulutuksen voi maksaa 1–4 erässä tai kk-maksuina 7 erässä 190 €/ kk, kun ilmoittautumismaksu (250 €) on maksettu. Jos koulutus maksetaan useammassa erässä, jokaiseen erään lisätään n.10 € käsittelymaksu.

Haku jatkokoulutukseen

Koulutukseen voi hakea vapaamuotoisella hakemuksella. Hakemuksella arvioidaan opiskelijan soveltuvuutta koulutukseen. Vapaamuotoiset hakemukset (sekä hakijan yhteystiedot: nimi, osoite, puhelinnumero) toimitetaan sähköpostitse koulutuksesta vastaavalle pääopettajalle osoitteella: Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen .

.


.

SketchUp-intenssiivikurssit 3D-piirtämisessä

 • 2-päiväinen etäkoulutus (12h)

Koulutus on suunnattu kaikille, jotka haluavat saada käytännönläheistä opetusta 3D-piirustusohjelman käyttämisestä suunnittelutyössä. SketchUp on helppokäyttöinen 3D-piirustusohjelma, joka soveltuu tila-, kaluste- ja sisustussuunnitelmien 3D-esittämiseen.

SketchUp-intensiivikurssin tavoitteena on antaa perusvalmiudet SketchUp-ohjelman käyttämisessä. Kurssilla opit tekemään yksinkertaisen huonetilan 2D-piirustuksen sekä 3D-mallin kalusteineen. Kurssilla opittujen toimintojen pohjalta voit jatkaa harjoittelua, ja mallintaa jatkossa koko kodin tilat.

Koulutuksen sisältö:

Valmisteluilta (noin 1h)
- tietoa SketchUp-ohjelmasta ja sen eri versioista
- SketchUp alkuasetukset
- hiiren käyttö SketchUp-ohjelmassa

Päivä 1
- 2D-pohjan piirtäminen tarkoilla mitoilla
- omien 2D-kalustesymbolien luominen
- 2D-kalustesymbolien kääntäminen, siirtäminen, kopioiminen ja skaalaaminen
- 2D-pohjan tulostaminen
- yksinkertaisen 3D-mallin luominen
- värien ja materiaalien lisääminen
- kalusteiden hakeminen 3D-mallivarastosta

Päivä 2
- kertaus päivän 1 aiheista
- 3D-kalusteiden tarkempi käsittely
- värien ja materiaalien hallinta
- suunnitelman erilaiset esitystavat
- näkymien tallennus
- kuvien vienti muihin ohjelmiin
- pikakatsaus: Pro-version toiminnot, renderöintiohjelmat

Kertausilta (noin 2h)
- kurssilaisten omat kysymykset
- ajankohta soivtaan kurssin aikana (n 2 viikon päähän)

.

Ennen koulutuksen alkua: Kurssilla tarvitset tietokoneen ja ns. rullahiiren. Koulutukseen voi osallistua SketchUpin Selainpohjaisella ilmaisversiolla tai tietokoneelle asennettavalla Pro-versiolla (Windows ja Mac). Ohjelma toimii sekä Windows ja Mac käyttöjärjestelmissä, koulutus toteutetaan Windows-ympäristössä.

.

Kouluttaja: Lasse Home, Cadlink Oy. Lasse on suosittu CAD -kouluttaja, jolla on yli 20 vuoden kokemus CAD-ohjelmista. Koulutuksessa käytetään Sketchup -ohjelman ilmaisversiota (Windows/Mac).

.

Hinta: Koulutuksen hinta 250 e (hinta sis. alv 24%). Koulutuksen hintaan sisältyy:
- videot ohjelman perustoiminnoista ennakkovalmistelua ja kertaamista varten
- kurssimateriaali pdf-muodossa
- kahden kurssipäivien tallenteet aihealueittain (käytettävissä 6 kk)
- täydentävät videot (kurssin aikana hankalaksi osoittautuneista kohdista)
- kertausilta (1,5-2 h)noin 2 vkoa kurssin jälkeen. Myös kertausilta tallennetaan (myös tämä tallenne käytettävissä 6 kk kurssin jälkeen)

.

Ilmoittautuminen koulutukseen ja lisätiedot: Lähetä omat yhteystietosi (nimi, postitusosoite ja puh) sähköpostitse: Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen , niin saat kurssimaksun, jolla varmistat paikkasi kurssille.


.

 

Maalauskoulu I: Helmiäismaalit

 • Koko päivän intensiivikurssi (8h)

Sisältö: Kurssilla opit itse maalaamaan erilaisia helmiäispintoja ja saat yksityiskohtaisen ohjeistuksen pintojen työstöön. Kurssin päätteeksi saat tekemäsi erikoispintamallit (6 kpl) mukaasi. Kaikki kurssilla käytettävät tuotteet ovat käyttäjäystävällisiä, vesiohenteisia & myrkyttömiä.


Maalauskoulu II: Struktuuripinnoitteet

 • Koko päivän intensiivikurssi (8h)

Sisältö: Kurssilla opit itse maalaamaan erilaisia struktuuripintoja ja saat yksityiskohtaisen ohjeistuksen pintojen työstöön - kurssi sisältää erilaisia tekniikoita, joita voi yhdistää toisiinsa. Kurssin päätteeksi saat tekemäsi erikoispintamallit (6 kpl) mukaasi. Kaikki kurssilla käytettävät tuotteet ovat käyttäjäystävällisiä, vesiohenteisia & myrkyttömiä.

.

Maalauskoulu III: Rivedil efektimaalit

 • Koko päivän intensiivikurssi (8h)

Sisältö: Kurssilla tutustutaan Rivedilin erilasiin erikoismaaleihin ja harjoitellaan erilaisten pintojen toteutusta käytännössä. Kurssilla opit maalaamaan näyttäviä sivellintekniikoita, jotka ovat helppoja ja yksinkertaisia työstää. Saat yksityiskohtaisen ohjeistuksen pintojen työstöön ja opit itse maalaamaan 6 erilaista erikoispintaa ja saat tekemäsi erikoispintamallit (6 kpl) mukaasi. Viimeistellyt pinnat voivat olla karkeita tai sileitä, kiiltäviä tai metallin hohtoisia. Kurssilla käytettävät tuotteet ovat käyttäjäystävällisiä, vesiohenteisia ja myrkyttömiä. Rivedil on yksi maailman johtavia laadukkaiden erikoismaalien ja valmistajista. Tuotteet soveltuvat yksityiskoteihin sekä julkisiin tiloihin.Kurssilla saat laadukkaan ja kattavan työvälinepaketin (arvo 80 euroa), jonka avulla voit toteuttaa kaikki oppimasi erikoistekniikat niin kurssilla kuin kurssin jälkeenkin.

.

Maalauskoulu IV: Rivedil Deluxe

 • Koko päivän intensiivikurssi (8h)

Sisältö: Kurssilla tutustutaan Rivedilin erilasiin erikoipintoihin ja harjoitellaan niiden toteutusta käytännössä. Saat yksityiskohtaisen ohjeistuksen pintojen työstöön ja opit itse maalaamaan 6 erilaista erikoispintaa ja saat tekemäsi erikoispintamallit (6 kpl) mukaasi. Kurssilla käytettävät tuotteet ovat käyttäjäystävällisiä, vesiohenteisia ja myrkyttömiä. Rivedil on yksi maailman johtavia laadukkaiden erikoismaalien ja -laastien valmistajista. Kokoelman korkeatasoisilla sisustuslaasteilla ja -maaleilla on jokaisella oma luonteensa. näyttävät pinnat voivat olla karkeita tai sileitä, kiiltäviä, mattapintaisia tai metallin hohtoisia. Kurssilla saat laadukkaan ja kattavan työvälinepaketin (arvo 80 euroa), jonka avulla voit toteuttaa kaikki oppimasi erikoistekniikat niin kurssilla kuin kurssin jälkeenkin.

Lisätiedot:

Kurssit sopivat kaikille: Aiempaa kokemusta tai osallistumista aiemmille kursseille ei tarvitse olla - kaikki ovat tervetulleita mukaan!

.

Opetus tapahtuu pienryhmässä sisustusarkkitehti-erikoismaalari Sonja Hukkasen henkilökohtaisessa ohjauksessa. Sonja Hukkasella on takanaan yli 25 vuoden kokemus erikoispintojen totetttamisesta. Koulutuspaikkana toimii Sisustuskoulu Harmonian viihtyisät tilat Helsingin Käpylässä, osoitteessa: Käpyläntie 4, Helsinki.

.

Maalauskoulun hinta: 250 e/hlö (hinta sis. alv 24 %) / Maalauskoulu. Kurssin hintaan sisältyy työvälinepaketti (arvo 80 e), jonka avulla voit toteuttaa kaikki oppimasi erikoistekniikat niin kurssilla kuin kurssin jälkeenkin. Kurssin hinnat sisältävät myös koulutusmateriaalin: maalausohjeet sekä upeat värikartta-esitteet kaikista kurssilla käytettävistä tuotteista. Päivään sisältyvät myös aamu- ja iltapäiväkahvit.

.

Ilmoittautuminen kurssille ja lisätiedot: Lähetä omat yhteystietosi (nimi, postitusosoite ja puh) sähköpostitse: Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen , niin saat kurssimaksun, jolla varmistat paikkasi kurssille.

.

HarmoniaDesign_oh.sein.lhi

.


Tutustu yksilölliseen sisustussuunnittelijan koulutukseen tästä:HARMONIA SISUSTUSKOULU

SISUSTUSSUUNNITTELIJAN KOULUTUKSEN SISÄLTÖ

LUKUJÄRJESTYS JA KOULUTUSPÄIVIEN SISÄLTÖ

OPISKELIJOIDEN SUOSITUKSIA

HAKU KOULUTUKSEEN

TÄYDENNYSKOULUTUS & LYHYTKURSSIT

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET


 
kynns

HARMONIA Sisustuskoulu  

Käyntiosoite:

Käpyläntie 4, 00610 Helsinki


Suunnittelutoimisto

HARMONIA Design Oy

Postitusosoite:

Hirvimäentie 22, 01190 BOX

 

Sonja Hukkanen

Sisustusarkkitehti BA, Si ry

 gsm + (0)50 3089 122

[email protected]

www.harmoniadesign.fi


.