Sisustuskoulu Harmonian opiskelijoiden kodit

Helsingin Sanomat (HS 20.11.16) kävi tutustumassa opiskeluun Sisustuskoulu Harmoniassa ja vieraili kahden opiskelijan kodissa.

Helsingin Sanomat teki jutun Harmonia Sisustuskoulusta (HS 20.11.2016) ja vieraili kahden Harmonia Sisustuskoulun opiskelijan luona. Kurksta miltä tulevaisuus näyttää Sisustuskoulusta valmistumisen jälkeen.

HARMONIA Designin kehittämän, pienryhmäpainotteisen sisustussuunnittelu-koulutuksen suosio kasvaa vuosi vuodelta. Yksilöllistä sisustussuunnittelun koulutusta kaipaavia opiskelijoita on yhä enemmän ja Sisustuskoulu Harmonian opiskelupaikat täyttyvät yhä nopeammin. Jokaisella vuosikurssilla on opiskelijoita läheltä ja kaukaa, koska koulutukseen hakeudutaan ympäri Suomen, jopa Oulusta asti. Pienessä ryhmässä opiskelijat tutustuvat nopeasti toisiinsa ja myös opettajat tulevat tutuiksi. Pienryhmäkoulutuksessa ryhmähenki on muodostunut erittäin hyväksi. Vaikka opiskelijat tulevat erilaisista taustoista, ovat eri ikäisiä ja kotoisin eri puolilta Suomea, ilmapiiri on mukavaa ja rento - opiskelijoita yhdistää se kaikkein tärkein, intohimo sisustamiseen.

Sisustuskoulu Harmoniasta valmistuneet työllistyvät sisustusalalle

Harmonia Sisustuskoulu antaa tarvittavan ammatillisen osaamisen ja monipuolisen tietämyksen sisustussuunnittelijana työskentelyyn sekä suunnittelutyössä tarvittavan osaamisen ja käytännöntaidot. Koulutuksen päätyttyä Harmonia Sisustuskoulusta valmistuneet ovat löytäneet parhaiten paikkansa sisustusalalla - he toimivat sisustussuunnittelijoina, stailaajina, sisustusassistentteina, keittiösuunnittelijoina, sisustus- ja huonekaluliikkeissä, sisustusmyyjinä, blokkaajina tai työskentelevät sisustusalan eri yrityksissä ympäri Suomen.

Sisustuskoulu Harmoniasta valmistuiden tarinoita:


elisa-manninen-2022

Elisa Manninen, sisustussuunnittelija, Studio Elisa Manninen Oy

Elisa on valmistunut Harmonia Sisustuskoulusta vuonna 2012.

Elisa työskentelee sisustussuunnittelijana omassa suunnittelutoimistossa, Studio Elisa Manninen Oy.

Elisa työskenteli pitkään markkinoinnin parissa, mutta lopulta intohimo sisustusalaa ja kauniita koteja kohtaan vei voiton ja Elisa perusti oman suunnittelutoimiston. Uransa aikana Elisa on toteuttanut lukuisia erilaajuisia projekteja niin yksityiskoteihin kuin toimitiloihinkin.

elisa-manninen-1


elisa-manninen-4

Pääset katsomaan lisää Elisan suunnittelukohteita tästä: https://www.elisamanninen.com/referensseja sekä Instagram-kuvat tästä: https://www.instagram.com/elisa_manninen/?hl=fi
DSC08132_pienempi

Pia Uhlbäck, sisustussuunnittelija / stailaaja, Living 24/7

Pia on valmistunut Harmonia Sisustuskoulusta vuonna 2017.

Vuodesta 20212 lähtien Pia on työskennellyt päätoimisesti stailaajana. Pian oma yritys Living 24/7 on keskittynyt asuntojen myyntistailauksiin pääkaupunkiseudulla ja Etelä-Suomen alueella. Pia on tällä hetkellä yksi Suomen suosituimmista stailaajista.

Albertinkatu

Katso upeat kuvat Pian lukuisista stailauskohteista tästä: https://living247.fi sekä Instagram-kuvat tästä: https://www.instagram.com/living247_fi/Laura-Tirkkonen-Homevialaura_8618_pienempi

Laura Tirkkonen, bloggaaja, vaikuttaja

Laura on valmistunut Harmonia Sisustuskoulusta vuonna 2012.

Laura Tirkkonen toimii vaikuttajamarkkinoinnin ja viestinnän yrittäjänä. Vuodesta 2012 lähtien Laura on ylläpitänyt suosittua sisustus- ja lifestyleblogia. Lauran vaalea skandinaavinen tyyli näkyy myös Lauran aiemman kodin sisustuksessa, josta on julkaistu juttu Aina ja ikuisesti valkoinen Koti ja Keittiö lehdessä 1-2/2016.

Laura_Tirkkonen_insta_lapset_vappuna_oh


 

Monika_Urban_kuva

Monika Urban, sisustussuunnittelija, Urban Interiors

Monica on valmistunut Harmonia Sisustuskoulusta vuonna 2013.

Monika perusti valmistuttuaan oman suunnittelutoimiston, Urban Interior, joka on erikoistunut vanhojen kerrostalohuoneistojen saneeraukseen, remontointiin ja sisustamiseen. Monikan uran varrelta moni suunnittelukohde on kuvattu suomalaisiin sisustuslehtiin jo vuodesta 2014 lähtien ja lisää kohteita ilmestyy joka vuosi.

monika-urban-vahvannaisenvaltakunta-png-pieni

Glorian Koti 2/2022

.

monika-urban-2022_pieniempi

Glorian Koti 1/2018

Monikan kauniiseen kotiin sekä muihin Monikan suunnittelukohteisiin pääset tutustumaan tästä: https://www.urbaninterior.fi

Monika-urban-koti_pienempi

Glorian Koti 2/2014
Manna Satuli, KTM, LKV, sisustussunnitelija, Snellman Sotheby's International Realty

Manna on valmistunut Harmonia Sisustuskoulusta vuonna 2017.

Manna työskentelee arvoasuntojen kiinteistövälittäjänä pääkaupunkiseudulla. Mannan kolme omaa kotia on esitelty monissa johtavissa kotimaisissa sisustuslehdissä.

Plaza Koti lehdessä 8/2017: Miamin malliin Mannan kodin sisustuksen inspiraation lähteenä ovat Miami Beachin art deco-talot.

20220215_171809.pienempi

Koko jutun voit lukea täältä: https://www.lehtiluukku.fi/esikatselu/plaza_koti/08-2017/167800.html


.

Tiia_Rumbin_sisustaa_ja_stailaa

Tiia Rumbin, sisustussuunnittelija, stailaaja

Tiia on valmistunut Harmonia Sisustuskoulusta vuonna 2021.

Tiia toimii sisustussuunnittelijana Hämeenlinnassa ja Kanta-Hämeen alueella sekä työskentelee Hämeen Laatuasunnot Oy:ssä, joka rakennuttaa asuntoja Kanta-Hämeen ja Etelä-Suomen alueella.

Tiia_Rumbin3_Makuuhuone_

Tiian suunnittelemiin kohteisiin pääset tutustumaan alla olevista linkeistä: https://laatudesign.fi/ sekä https://hameenlaatu.fi/hameen-laatu-asunnot


 


jonna-rnnberg-kuva

Jonna Rönnberg, keittiösuunnittelija

Jonna Rönnberg on valmistunut Harmonia Sisustuskoulusta vuonna 2015.

Valmistumisestaan lähtien Jonna on työskennellyt päätoimisena keittiösuunnittelijana Espoon keittiömaailmassa - nyt jo yli 7 vuoden ajan.

Helsingin Sanomat teki jutun Harmonia Sisustuskoulusta ja vieraili kahden Harmonia Sisustuskoulun opiskelijan luona (HS29.11.2016). Alla juttu & kuvia Jonnan kauniista kodista Espoossa.

Sisustussuunnittelusta tuli uusi ammatti Jonna Rönnbergille

hs_jonna-rt-oh-nakyma

Espoolainen Jonna Rönnberg on aina ollut innokas sisustaja. Hän hoiti kotona viisi vuotta kolmea pientä poikaansa ja pohti alanvaihtoa. Hän jätti työt ravintolassa ja aloitti sisustusopinnot Harmonia Sisustuskoulussa.

hs_jonna_oh-rt

Rönnbergien talo Espoossa on sisustettu merihenkisesti. Vaa­leat ja siniset värisävyt huone­kaluissa ja tekstiileissä luovat harmoniaa.

Värien harmonia, kodikkuus rentous ja käytännöllisyys ovat Rönnbergille tärkeitä. Vanhempien makuuhuone pursuaa tyynyjä. Kynttilät ja pöytälamput levittävät pehmeää valoa.

hs_jonna-tyoh

”Harmonia Sisustuskoulussa opin ajattelemaan sisustamista kokonaisuutena. Lähtökohtana ovat aina tila ja asukkaat. Yhdistämällä erilaisia materiaaleja, värejä ja kuoseja sekä vanhaa ja uutta syntyy kiinnostava ja kerroksellinen sisustus.”

hs_jonna_nurkkaus-mh

Sisustustyyliään Rönnberg kuvailee sanalla New England. Merellinen tyyli on peräisin Yhdysvaltojen itärannikolta. ”Materiaaleissa pidän rottingista, sisalista, pellavasta ja kierrätetystä puusta, joka tuo karheutta sisustukseen.”

hs_jonna-kello-k

Harmonia Sisustuskoulu vahvisti Rönnbergin halua työllistyä alalle. ”Otin ison askeleen ja irtisanouduin silloisesta ravintola-alan työstäni. Viime helmikuusta olen työskennellyt keittiösuunnittelijana.”

hs_jonna-tarjotin-mh

Jonna Rönnberg sai heti Harmonia Sisustuskoulusta valmistumisensa jälkeen työpaikan keittiösuunnittelijana Espoon Keittiömaailmassa, jossa hän on työskennellyt jo yli 7 vuoden ajan.

  • Lue koko Helsingin Sanomien juttu tästä:

 


Marika Hisingerin koti Sipoossa

Marika on valmistunut Harmonia Sisustuskoulusta vuonna 2015.

Marika Hisingerin koti Sipoossa kohoaa rinteessä kallioisen metsikön laidalla. Kaksikerroksisessa omakotitalossa on suuri olohuone ja siihen yhdistetty avokeittiö, viisi makuuhuonetta, työhuone, sauna ja pari isoa terassia. Sisustusta hallitsevat valkoiset, beesit, kullanhohtoiset ja siniset sävyt.

hs-keitti-rt


hs_keitti-rt_2-pienempi

Perheeseen kuuluu Hisingerin ja hänen miehensä lisäksi kaksi pientä tyttöä. Olohuoneeseen ja alakertaan on jätetty tilaa, jossa lapset voivat juosta ja leikkiä.

hs_oh


hs_rt-oh

Tavaraa ei ole missään liikaa. Viherkasvit värittävät tasoja ja pöytiä. ”Kasvit tuovat raikkautta kotiin ja niillä saa kivaa ilmettä edullisesti. Pidän avarasta tilasta. Tunnelmaa saa aikaan tekstiileillä ja pikkutavaroilla”, Marika Hisinger sanoo.

hs_kasvit-1


hs_oh-pydt

Televisiolle on varattu pieni lasitettu tila olohuoneen kyljessä. Siellä saa loikoilla tyynyillä ja patjoilla, kun katselee ohjelmia. ”Tilasta piti tulla viherhuone, mutta se toimii enemmänkin televisiotilana.”

hs_lasinurkkaus

Kodin sisustus on kokonaan Marika Hisingerin suunnittelema. Perheessä rakennettiin uutta taloa, kun Hisinger alkoi opiskella sisustussuunnittelua. Sisustaessaan kotia hän sai testata oppeja käytännössä.

hs_kph-amme

Sisustusala oli Hisingerin mielessä jo lukion jälkeen, mutta opintoneuvoja tyrmäsi alan. ”Sisustaminen ei ollut 1990-luvulla niin pinnalla kuin nykyään. Opiskelin toista alaa ja työskentelin lentoyhtiössä matkustamon esimiehenä, kun vanhin tyttäremme syntyi. Hoitovapaalla aloin miettiä alanvaihtoa ja pääsin toteuttamaan haaveeni.”

hs_sauna

Hisinger sai opiskelupaikan Harmonia Sisustuskoulusta Helsingistä. Koulutus sopi hänen elämän­tilanteeseensa. ”Opiskelimme muun muassa teknistä piirtämistä ja saimme tietoa erilaisista materiaaleista, väreistä ja valaistuksesta. Harjoitukset olivat käytännönläheisiä.” Nyt Hisinger jatkaa opintoja ja suorittaa suunnittelutöiden ohella sisustajan näyttötutkintoa.

  • Marikan kaunista kotia on kuvattu moniin suomalaisiin sisutuslehtiin vuosien varrella, mm:

MarikaH-valokuvalehdesta


MarikaH-valokuvalehdesta3

  • Glorian Koti lehti 8/2017: Sinivalkoinen unelma

.

 
kynns

HARMONIA Sisustuskoulu  

Käyntiosoite:

Käpyläntie 4, 00610 Helsinki


Suunnittelutoimisto

HARMONIA Design Oy

Postitusosoite:

Hirvimäentie 22, 01190 BOX

 

Sonja Hukkanen

Sisustusarkkitehti BA, Si ry

 gsm + (0)50 3089 122

[email protected]

www.harmoniadesign.fi


.